dinsdag 12 augustus 2014

Is uw zwembad klaar voor de winter?

De voorbereidingen voor de overwintering

Wenst u op het einde van het zwemseizoen het water te behouden en is het zwembad niet overdekt, dan dient u te starten met de overwintering van het zwembad. Dit wordt best in gang gezet van zodra het zwembadwater onder 12°C zakt.



Hieronder vindt u de te volgen stappen:

1. Start met een volledige reiniging van het zwembad, met extra aandacht voor de waterlijn met een geschikt product en de bodem van het zwembad. Filter het zwembad gedurende 7 uur zodat het water perfect helder wordt.

2. Breng het waterniveau tot 10 - 20 cm onder de ingang van de skimmers.

3. Start vervolgens met het ledigen van de buizen die in verbinding staan met het technisch lokaal. Zorg er ook voor dat er in de pomp, de filter en de warmtepomp zich geen water meer bevindt. Alle pompen dienen in wintermodus gezet te worden, volgens de voorschriften van de fabrikant.

4. Demonteer alle trappen en plaats de drijvende ijsbrekers diagonaal over het water. Demonteer ook de inspuiters en vervang ze door de winterpluggen, zo ook voor de stofzuigaansluitingen. Plaats vervolgens een Gizzmo in elke skimmer.

5. Wanneer uw water hard is, is het aangeraden een anti-kalk behandeling uit te voeren alvorens het winterklaar product toe te voegen. Voeg nu het winterklaar product toe volgens de voorgeschreven hoeveelheid.

Hoeveel ijsbrekers heeft u nodig?

FORMULE:
Diagonaal = √(lengte² + breedte²)
Aantal ijsbrekers = diagonaal / 0,5

Voorbeeld: lengte = 10m; breedte = 4m
Diagonaal  = √(10² + 4²)
= √116
= 10,77
Aantal ijsbrekers
= 10,77 / 0,5
= 21 ijsbrekers

Veel voorkomende maten

LengteBreedte Aantal ijsbrekers 
 8 4 17
 9 4 19
 10 5 22
 11 5 24
 12 6 26

Geen opmerkingen:

Een reactie posten