woensdag 11 maart 2015

Maak uw zwembad tijdig zomerklaar !

De eerste zonnestralen komen al van achter de wolken piepen, de dagen worden langer, de lentekriebels komen weer op...
Het ideale moment om uw zwembad zomerklaar te maken!

     
Om een hele zomer lang van uw zwembad te kunnen genieten, volgt u best de volgende procedure:

1. Verwijder de afdekking van uw zwembad.
Zorg ervoor dat u deze eerst volledig schoonmaakt, alle bladeren en vuil verwijdert,… Kijk eventueel na of er geen vuile bladeren in het automatisch rolsysteem zijn vastgeraakt.
2. Verwijder het vuil en bladeren ook uit het zwembad zelf. Dit doet u best manueel met een schepnet.
Gebruik hiervoor niet uw zwembadrobot! Een zwembadrobot dient enkel voor preventief onderhoud tussen de zwembeurten door en niet om het zwembad grondig te reinigen na de winter.
3. Reinig de wanden en bodem manueel met uw zwembadborstel. Hardnekkig vuil op de waterlijn kunt u het makkelijkst verwijderen met een schuurspons.
4. Zuig het vuil van de bodem weg met een dompelpomp of via de skimmers.
5. Vul uw zwembad bij tot aan de waterlijn. Gebruik hiervoor het best leidingwater, dit zorgt er achteraf voor dat u minder chemicaliën zal moeten gebruiken en de producten zullen ook beter werken.
6. Vooraleer uw zandfilter in werking te stellen, kijkt u eerst na het huidige filterzand al langer dan 3 jaar in gebruik is. Indien dit het geval is, vervangt u dit best eerst door nieuw filterzand.
7. Laat uw filter 3 dagen continu in werking voor een grondige reiniging van het water.
8. Controleer de waardes (chloor, pH & alkaliniteit) van uw zwembadwater. Dit kunt u best doen dmv teststrips of een digitale testkit.
9. Voeg de nodige chemicaliën toe. Let hier altijd goed op de juiste dosering en kijk de verpakking goed na. Opgelet ! Breng steeds eerst de pH waarde op niveau vooraleer u andere additieven toevoegt.
10. Indien u beschikt over een warmtepomp, kunt u na al deze voorgaande stappen nu de warmtepomp terug activeren. Open de watertoevoer, laat de pomp volledig vullen met water zodat er zich geen lucht meer in de leidingen bevindt. Regel de bypass bij tot het gewenste debiet.

Wanneer uw zwembad de gewenste temperatuur heeft bereikt, bent u klaar voor een voorjaar en zomer vol zwemplezier!

Bent u nog op zoek naar de juiste producten en hulpmiddelen om uw zwembad zomerklaar te maken? Aarzel dan niet om Bosta te contacteren, wij staan altijd klaar met de nodige oplossing.

Neem al eens een kijkje in ons zwembadassortiment in onze online Zwembadcatalogus 2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten